2014. január 19., vasárnap

a mennyei dolgok - things in heaven

Foglalkoztat mostanában az imádság gondolata, ma különösen a dicsőítés. Igazából az életünk célja ez: Istennek dicsőséget adni.
Egy másik gondolat, hogy ha úgy érzem, hogy olyan kicsi vagyok, nekem ez nem megy, elgyengülök lélekben, Isten hozza elém sorban azokat az igéket, amik olyan szilárdak és kemények, mint a gyémánt! "Nagyobb az, aki bennünk van, mint aki a világban van." Az igen! Mostanában, itt Zsolcán, ahol ilyen kemény az élet sok szempontból, olyan súlyossá válnak ezek a mondatok, mint egy óriási kőtömb, várat építhetsz rá!!!! Soha semmi nem választhat el Isten örökké tartó szeretetétől: sem halál, sem élet, sem démonok, sem semmilyen hatalmasság! Gyááá! Ez ott van! Egy másik ének: Te vagy az Isten, aki nevére leborul minden a földön, az égen....és hogyha Isten velünk, ki állhat ellenünk!! Úúúúú ez is!! Ennek van mélysége, magassága, ez nem csevegés, nem is szóbeszéd, nem szórakoztató irodalom, ez nem könnyelmű kijelentés, ez színtiszta igazság. Isten nem azért adta igéjét, hogy csak úgy olvasgassuk, hanem hogy ráálljunk, sőt várat építhetünk rá. Sőt az életünket, az örök életünket építhetjük Isten igéjére. Amit Jézus kijelent, az úgy van, az ATOMBIZTOS, sziklaszilárd, az ellen is véd, minden ellen!!! Minden el fog múlni, minden el fog égni, meg fog szűnni, fel fog bomlani, de Isten igéje soha meg nem inog! Ámen?

I have many thougths in my head, one of these is worshipping, praising God. Actually this is the goal of our lives. That is the reason we live: to worship the Lord.
An other thought is that I sometimes feel very small, very weak and say to myself, I can't, I can't. But God lifts me up and reminds me of very strong bibleverses. The hardest verses. "The one who is in us is bigger than the one who is in the world". Yes, that's it! Here in Alsozsolca I really need such encouraging sentences. Life is hard here, the Word of God has to be greater and stronger than anything. It becomes such an important, massive thing in the lives of the folks here. Nobody can separate us from the everlasting love of our God, not the death nor life, not demons nor spiritual powers! Wow, what a beautiful commitment, yes, this is a strong one! If our God is with us, than who could ever stop us, and if our God is with us than who can stand against???? Who? YES. HE IS LORD! with capital letters ;) God's Word is standing even in the midst of a war, more than this: it is nuclear-proof, it protects us. You can build a whole castle on it, your whole life, your eternal life! Everything passes by, the world, buildings, BUT the word of God stands for ever! Amen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése