2014. április 20., vasárnap

Húsvét - Easter

Jézus él! Jesus lives!

Végre eljött az a nap, amelyen autentikus módon énekelhettük: "Asszony, miért sírsz, mondd, kit keresel? Hisz Jézus telve élettel! Jézus él, Jézus él, Jézus él örökké!!!"

Már decemberben megtanultuk ezt az éneket, a telefonomon is megvan. Ez az ének olyan szépen mutatja be húsvét reggelt. Azt hitték, hogy Jézus meghalt, és a Názáreti története véget ért, el is temették, hiszen a halottakat sírba helyezik. Ma a prédikációban arról hallottunk, hogy Jézust sehova nem lehet bezárni. Sehova. Nincs olyan hely, nincs olyan templom, kegytárgy, szobor, megszentelt hely, ahova Isten be lenne zárva. Jézus testét behelyezték a sírba, de megtelt élettel, feltámadt!!! Nem maradhatott ott, ahova tették, kitört onnan, túl szűk az a hely, a te szívedben és az én szívemben akar élni. Jézus kilépett a sírból, és ment a hír, hogy üres a sír. Jézus telve élettel. A sír üres. És a test újra tele élettel. Ha engem kérdeztek, ez olyan gyönyörű, hogy százszor is Jézus, mint nyusziünnep vagy tojásünnep. Ez az ünnep Jézusról szól. Valóban feltámadt. Hallellujah.

Jesus lives!

Finally we sang our song "They thought he died" at the appropriate day, today, on Easter Sunday. Oh yes, because this very song tells wonderfully how it happened. They thought it is the end of the story of the Son of God, the Master, the Teacher. But He is the Savior!!! They put his body in the tomb but it is too small for a Redeemer. You can never ever close Jesus in a space. You can't close him in a church, in a holy place, in a statue or in any other religious masterpiece, he needs more space!! Your heart and my heart, the whole wide world! He is alive again! The tomb is empty, his body is full of life!
If you ask me 100 times yes for celebrating Jesus in Easter than celebrating eggs or rabbit! This is all about Jesus! Indeed He is Risen. Alleluia. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése