2013. október 3., csütörtök

hittan 6 éven felülieknek

Azt az általános iskolát, amiben heti öt hittanórát tartok, csak cigánygyerekek látogatják. A portás az egyik presbiterünk a gyülekezetből. Nem kis kurázsi kell a tanításhoz egy ilyen iskolában. Nem kis, hanem nagy. Nekem jó, mert mindig van honnan újabb és újabb bátorságot és erőt kérni. A gyerekek hangosan köszönnek itt is, ha látnak a folyosón, az elsősök, negyedikesek oda is szaladnak, hogy megöleljenek. Tudatosan úgy megyek, hogy a gyerekek nem rosszak, csak rosszalkodnak. Ez nem ugyanaz. Oh, bizony néha dühös vagyok rájuk, mert verik egymást, de szeretem őket, tökéletlen szeretettel, úgy ahogy vannak, barnán, sötét szemekkel, sötét hajjal, szeretetre szomjasan. Ha szeretnél egy közbenjáró imát megfogalmazni, hát imádkozz ezért az iskoláért, hogy a tanárok jóindulatúak, a gyerekek tanulásra nyitottak legyenek. Imádkozz azokért is, akiknek büntetésből a tanári szoba folyosóján kell állni. Értük fáj a szívem leginkább és kedvem lenne mondani nekik, amit Jézus a bűnös asszonynak: "Én nem ítéllek el, menj el és többet ne rosszalkodj!"

The grammar school (from age 6 to 14 and more) where I have 5 bible classes each week with 5 different age groups is attended only by romas!! The doorkeeper is member of the methodist church. A huge amount of courage is needed when you enter and want to teach. It is good for me, because I know the source, which is God. Children are greeting me here with smile and lively voice. The 1st class and 4th class students even come and hug me. They are cute. I have this in my mind: These children are not bad, they may do bad things. This is not the same. Oh, sometimes I am angry of them, because they are fighting with each other, but I also love them with incomplete love (that is the one I can give). I love them as they are, with their dark eyes, brown skin, dark hair and thirsty for love. If you are searching for a prayer request, take this: Pray for this school that teachers may be good and kind, and kids may be open to learn things. Please pray for those who have to stay in the teachers' office as a punishment. I feel sorry for them every time, I wish I could speak out the words Jesus did once:  "I do not condemn you, go your way, and do not sin again."

2 megjegyzés:

  1. Lilla, olyan jó, hogy oda kerültél, hogy Te szereted és elfogadod őket! Imádkozom értetek, a gyerekekért, a szolgálatodért!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Zsuzsi, hogy visszajelzel, és értékelem az imáidat is!!

    VálaszTörlés